Shrek (2017)

Deel dit bericht

De musical gaat over een grote, groene Oger, genaamd Shrek. Shrek woont al zijn hele leven in zijn eentje in een groot moeras. Hij kan daar leven zoals hij wil; lekker keihard boeren en scheten laten, zonder rekening te houden met anderen. Op een dag ziet hij ineens allerlei sprookjesfiguren in zijn gebied, zoals Roodkapje, de Grote Boze Wolf, Pinokkio en een heks. Hij is boos, want hij wil het liefst niet gestoord worden in zijn moeras. Ze zijn door ‘Lord Farquaad’ uit zijn Duloc verbannen en gedumpt in het stinkende moeras.

Shrek besluit om verhaal te gaan halen bij deze kleine, gemene prins en wil de sprookjesfiguren helpen, zodat ze terug kunnen naar waar ze vandaan komen. Tijdens zijn tocht door het bos, ontmoet hij de hysterische ezel, ‘Donkey’. Dit wordt zijn vriend en samen gaan ze op avontuur.

Eenmaal aangekomen bij het enorm grote kasteel van Duloc, maakt Shrek een afspraak met Lord Farquaad. Alle sprookjesfiguren mogen terug naar Duloc en Shrek krijgt zijn moeras weer terug. In ruil hiervoor moet Shrek de mooie prinses Fiona bevrijden uit de hoge toren waarin ze gevangen zit, zodat Lord Farquaad met haar kan trouwen.


Shrek en Donkey gaan op zoek naar het kasteel waarin Fiona gevangen wordt gehouden. Al snel bereiken ze het kasteel en ontdekken ze dat Fiona bewaakt wordt door een draak. Terwijl Shrek op zoek gaat naar Fiona, verleidt Donkey de vrouwelijke draak, waardoor ze veilig het kasteel kunnen verlaten.


Tijdens de reis terug naar Duloc blijkt de prinses niet een standaard prinses te zijn en valt de stoere Shrek voor haar. Ondanks dat Shrek zelf ook gevoelens heeft voor Fiona, brengt hij haar toch naar Lord Farquaad. Tijdens de bruiloft blijkt prinses Fiona een groot geheim te hebben, waardoor alles verandert!

Regisseur: Dennis Spanjers Muzikaal leider: Dave Hanhart Arrangeur: Ron van Riel

Onze vorige producties