Zomertrilogie (2011)

Deel dit bericht

Iedere zomer gaan ze – de gegoede burgerij van Livorno – op vakantie naar hun buitenverblijf, dat moet! De voorbereidingen hiervoor zorgen voor de nodige spanning bij de verschillende families, maar uiteindelijk lukt het iedereen dan toch om naar Montenero te gaan. Daar doodt men de tijd met rondhangen, kaarten, flirt-, dans- en schranspartijen. De een is verveeld, de ander verliefd. Beloftes worden gemaakt, maar even snel weer verbroken. En toch amuseert iedereen zich kostelijk. Eenmaal terug van vakantie ontkomen ze niet aan de harde werkelijkheid. Leveranciers staan op stoep en eisen betaling van de geleverde goederen. De kaarten zijn inmiddels geschud, de paren gevormd; niet in alle gevallen een gedroomde combinatie, maar men legt er zich bij neer.

Decadentie, feesten, leven op krediet, de buitenkant, niet onderdoen voor de ander, liegen en bedriegen. Dit zijn de drijfveren van de personages uit Zomertrilogie. Gevangen in eigen gedachtegoed, de burgerlijke kortzichtigheid en het gebrek aan liefde en vriendschap.

De komedie Zomertrilogie is geschreven in de achttiende eeuw door de Italiaanse schrijver Carlo Goldoni (1707-1793). Nu, een drietal eeuwen later, is ze nog steeds erg actueel en houdt ons een ware spiegel voor.

De spelersgroep van de V.O.S. is in december met groot enthousiasme gestart met spel- en zangrepetities voor dit stuk.

Het belooft een sprankelende en vrolijke voorstelling te worden; met veel gedoe, heel veel woorden en uiterlijk vertoon, maar weinig wol!

Onze vorige producties