Anita Uitde Haag.

Anita Uitde Haag is directeur van de Koningstheaterakademie in Den Bosch. Als regisseur werkte zij de afgelopen seizoenen onder anderen met Alkemade & Bloemen, Renee van Bavel, Vincent Bijlo, De Bloeiende Maagden en Jochem Myjer.
Studenten van Anita sleepten de afgelopen drie jaar jury- en publieksprijzen in de wacht op festival Cameretten in Rotterdam, Leids Cabaretfestival en Amsterdams Kleinkunstfestival.
Eerdere successen in het natuurtheater behaalde zij met de regie van een trilogie met elementen uit de plaatselijke historie: "Ons lief vrouwke in 't hooi"; "De Zusterkes"; "De rooie badmutsen".
‘Betje Vos’ werd door Anita Uitde Haag opgetekend uit gesprekken met mensen die in de periode van ’40-’45 de gevolgen van de oorlog direct of indirect aan den lijve hebben ondervonden.
Met deze unieke theateruitvoering is Anita er in geslaagd om emotionele ‘kippenvel’ momenten te combineren met zang, dans en puur plezier. ‘Betje Vos’, is een verhaal in deze tijd met een déjà-vu naar de bijzondere personen uit de Oisterwijkse geschiedenis, een verhaal waarbij de historische waarheid bewaard is gebleven.En dan nu de legendarische Robin Hood