Happy hippies in Oisterwijk.

De Vereniging van Oisterwijkse Spelers bracht in deze zomer het gevoel van de ‘sixties’ terug. In het lommerrijke natuurtheater aan de Gemullenhoekenweg speelden zij een bewerking van de rockmusical ‘HAIR’.

Met veel muziek en dans brachten de acteurs het verhaal van een groep hippies die met hun flowerpower protesteren tegen de gevestigde orde en zich met veel aandacht voor ‘love, peace en understanding’ geweldloos verzetten tegen de oorlog in Vietnam.

‘Make love, no war’. Niet vechten, maar vrijen is het motto dat werdt uitgedragen door lange haren en opvallende kleding. Vrijgevochten uitingen als protest tegen de burgerlijkheid.
Bij de jeugd van die tijd overheerste het gevoel van vrijheid zonder maatschappelijke verantwoordelijkheid. ‘HAIR’ biedt een beeld van de verwikkelingen van een groep jongeren, met veel muziek en dans.

Met deze productie bracht de V.O.S. opnieuw een stuk op de planken dat geschikt is voor een breed publiek. In de unieke ambiance van het Oisterwijkse openluchttheater worden bezoekers getrakteerd door een actieve groep acteurs en zangers onder begeleiding van een live orkest.