Karel Groenland in memoriam

maandag 10 april 2017

KAREL GROENLAND

Met pijn in ons hart hebben wij zaterdag 8 april afscheid genomen van een bijzonder mens, ons speelmaatje, Karel Groenland.

Karel was acteur in hart en nieren, lid van de V.O.S van het eerste uur.. Met een lach en een traan wist hij als geen ander de emotie van toneel over te brengen op het publiek en zijn medespelers. . Enkel zijn verschijning was voldoende om de lachers op de hand te krijgen, maar ook het serieuzere werk speelde hij met passie. Onvergetelijk is de vertolking van zijn rol  in het stuk “Betje Vos”. Het bomvolle natuurtheater werd geruisloos, stil, het publiek ademloos, tot tranen toe bewogen, tijdens de eindscène…..je kon een speld horen vallen… ook dat was Karel..

Achter de schermen mochten we altijd een beroep op hem doen. Hij was onze rekwisietenman en daarnaast inzetbaar voor andere  hand- en spandiensten. Als het werk gedaan was dronk hij graag samen met ons een pilsje en werd er nog gezellig na gekletst.  Daar genoot hij van..

Lieve Karel, een diepe buiging en een groot applaus  voor jouw tomeloze inzet voor ons, de Vereniging van Oisterwijkse Spelers. Dank je wel voor jouw vriendschap.

We houden van je..

We wensen Mies  kinderen en kleinkinderen veel sterkte bij dit droevige afscheid.